Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Reflektioner från årets skörd


Förändringens vindar har blåst upp

 

 

Det krävs viss brist på rädsla för att trycka på

En knapp till kärnvapen eller bomber

”Rädsla för kärnvapen är klokt och förnuftigt

Endast en dåre tycker det är bra

Med atombomber och kärnvapen”

Säger en äldre man som hört talas om kriget

”Nu kommer det hot om användning av kärnvapen

Fast de blivit förbjudna i vår värld”

Står det i en tidning på första sidan

”Men det struntar sannolikt en dåre i

Hur farliga kärnvapen än är!?” menar mannen på

Oron för att kärnvapen ska användas finns där

”Det hemska kriget har gjort världen ful

På en del platser åtminstone” säger en kvinna

Hus, broar och vägar ligger i ruiner

På en del platser ser det så ut

”Stoppa kriget nu” står det på en skylt

En kvinna börjar gråta av förtvivlan

Där hon sitter i ett skyddsrum

Av att ha förlorat jobb och hem

Och halva sin släkt som dött

Av flygbomber fällda från luften

”Kommer vi någonsin att bli desamma

Som vi var innan det hemska kriget bröt ut?

Sedan när krigets fasor tagit slut

Vilka kommer vi vara då?” säger kvinnan

”Låt oss bygga världen i stället

Till en vacker plats att vara på”

Säger en politiker i ett tal till folk

 

Taleptox Skrev

Den 20220309

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-09 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP