Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Blindskrift



att förstå en annan människa
som att föra fingerblomman över varje avtryck
varje punkt papperet har
hur kan vi läsa utan att förstå varje komma
varje punkt bokstavens lutning
hur kan vi läsa utan att förstå
varje andetag
Det kan vara som att gå över sköraste glas
spänningen stiger
då vi smyger oss fram över minerad mark

Blir vi någonsin förstådda
av en annan människa
konsten att tolka ett utdött språk
forntidens människa vuxen nog att förstå
men inte dagens
och ändå är vi komna ur stjärnornas hem
snart är vi en utdöd art
om vi inte lär oss

tolka blindskriften igen




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-03-10 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP