Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Reflektioner från årets skörd


Tålamodets tidevarv

Vi lever numera i tålamodets tidevarv

Där fredens furste ibland saknas i offentlighet

Han har hamnat i skymundan förvisad

Till människors privata sfär och liv

Istället har vi hamnat med i ett medialt

Spektrum där vi filmas och bedöms i varje sekund

I denna längtan efter seriöst allvar

I tider av längtan efter fred, frid och lugn

Mycket tålamod krävs

Med allt det som händer

Krigiska tider har inträffat förr

Nu händer det sånt igen

Som är svårt att förstå och begripa sig på

Utveckling har skett men tycks undvika

Att våld och hänsynslöshet upphör

En människas natur har sällan ändrats

Till det bättre på grund av bestraffning

Eller en hysteriskt galen konfrontation

Det är annat som ökad levnadsålder,

Förändrade levnadsförhållanden

Och erfarenhet som ibland

förändrar en människas natur

En prövning och ett test av tålamod

Leder ibland till ett inre sammanbrott

Hos en människa om fokus

På verkligheten brister i logos

Det sker en ständig förändring

Med erfarenhet och ökad levnadsålder

Kanske kommer de som deltagit

Att ha förändrat sig när de

blivit äldre och kommit hem?

Var hittar vi tålamod och lugn att uthärda

De svårigheter vi ställs inför?

 

Taleptox Skrev

Den 20220305

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2022-03-11 07:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP