Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gnistan

 

lev som ett träd i skuggan
och löven torkar sakta i stora salen
det var där allt vackert
slutade att andas
var det där spindelben vävde alla hörnen
tråden mellan liv och död
tråden med himmelsk dagg

var blev det av alla dina drömmar
lever de inte längre
alla de du drömde en gång
är himlen inte längre blå
tyngd av makt och dominans bjuder
spindelben upp till dans
det heter den som lever lär
är de dåliga dömer man andra
efter sina
och andra klandra
kluvna tungor talar som ormar mest
där hjälper varken psalmbok
eller präst
 
vinden går genom trasiga fönster
 alltid samma mönster
de prasslande husens röst
får det finns något som är vackert
i denna förljugna värld
vägen till begynnelsen
går genom tystnadens kryptor
alla porer öppnas i mitt blod
 
det första fyndet, nopalkaktusens taggar
de blå substanserna
och rinnande vatten
och sanden under skon
gnistan går på en väg av ljus
tror enbart på en endaste själ
på honom

och hans brinnande ljus
 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-03-17 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP