Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varje krig ger förlorare



Ingen går friad genom stormen
förlorare finns på båda sidor
blödande världsdelar
sotiga ruiner jämrande själar
vrider sina händer
mot blodröd himmel
bland spillrorna ligger kroppsdelar
där missilerna träffar
hörs jämmer och skrik
och stanken av ruttnande lik

----

mening finns med blockeringar
det är en vänlig gest ingen garanti
primadonna absoluta
bomber och raketer skjuta
hon vet alltför mycket
varken senil eller glömsk
siffrorna intatuerade i hud
vilket gör det svårt att hyckla
annars en vänlig person
men för det ingen dörrmatta
i det längsta för husfriden
försöker knipa
ibland blir det tvärstopp

krig får båda sidor må dåligt
har själv bråda tider i stort och smått
även det som inte går påverka
har ett behov att nedteckna mina tankar
och fästa ett poem över himlen
bättre för alla parter vistas här mindre
mest mig själv för rösten min förändras
och det känns riktigt dåligt

förstår även de som mår dåligt
det går att förlåta utan att kommunicera
räcker att förstå för den som slår
slår även sig själv












Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-03-18 08:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP