Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Samtal med en fågel - kärlek



ett märkligt samtal med en fågel
men i själen har vi likheter alla levande
från grunden byggda från samma stenar
fåglar sjunger på fåglars vis om kärlek
människans är annorlunda
att finna någon att leva med är enkelt
att hitta någon man inte kan leva utan
det är ett under
fåglar drar försorg om sina ungar
tills de klarar sig själva
sedan drivs de bort med vinden
människan behöver kärlek
känslan att höra samman
man kan göra allt för varandra
till och med offra sig själv
fåglar kämpar om sitt revir
besegrar alla sina rivaler
människor har inte samma mönster
det viktigaste är
den gemensamma kärleken
att man förstår respekterar och litar på
varandra älskar varandra
kärleken kan vara blind
ibland blir partner främlingar
efter en tid pratar man inte
samma språk som i början
man har olika intressen och det blir
en kamp om rangordningen
utan kärlek blir livet kallt och mörkt
det blir ensamt i tvåsamheten

litet kommentarer på Samtal med en fågel - kärlek

Min inspirationskälla är ur Samtal med en fågel
där en 500 år gammal rovfågel sitter i en zoologisk trädgård
En man samtalar med honom om livet
Det ligger alltså levnadsvisdom bakom
Några av fågelns reflektioner:
Allt ni kallar frihet är bara ord. Är ord frihet?
Kära människa, tala om för mig varför ni ständigt för krig?
Varför dödar ni era artfränder när ni inte äter
deras kött?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-03-18 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP