Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack för idag klokuggla, vad säger man ?


Rosa strumpor


våren anlände före solen
strandskatorna klipper himlen
till röda band
med sina rop som väcker stenar
ändå drömmer de om vattenplask
skriver blödande poem
över himlens mullvadsgråa dräkt

solen vaknade av deras gälla
"biik", "k biik", sedan kom varningslätet
fiskmåsar flyger dem nära
kip kip kip-kip-kip-kip-kip
solen gäspade, drog upp gardin
strax därpå försvann över det ljusblåa havet
hela flottan som seglade bort
destination andra breddgrader



Anm. Strandskatan har röd näbb och ögon
rosa strumpor
den är en flyttfågel, vadfågel
övervintrar södra nordsjön brittiska öarna
fransk atlantkusten
anländer till oss när det är vår




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-18 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP