Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett ark med ord



Varje hjärtslag är ett slag
för en ny dag och kunskap
varje dag ett oskrivet ark
till kvällen summerar vi den

Då jag läser breven och ser ditt foto
sköljer vemodet stranden
Visst gör det ont då en vän sviker
glöm allt, det är bortslösad tid att bry
har vänner som gjort mig besviken
men ingen har i mig stuckit kniven!
Med tiden förstått efter vägarna jag gått
att det finns de som aldrig försökt
förstå andra, vilken förlust de ser enbart
sig själva. Hittapå kallar jag dem som
inte vill eller kan se sig själva.
Om människan öppnar ögonen
finner den alla mirakel som ger glädje,
utan att förstöra andras liv och möjligheter.
Omkring oss i vardagen finns det gott om dem
blodsugarna eller ska vi kalla dem egoisterna.
Tidigare såg jag dem inte, men nu finner jag
skuggorna omkring dem.
Ett exempel är mannen som basar för kursen
hantverk, har empati med hans hustru
som bidrar med sin talang - arma kvinna
så mycket mediciner hon äter varje dag.
Dagen idag ska firas med våfflor hos Elsa efter
storköpet förhoppningsvis bli klar med plattorna
på altanen..

Ha en bra dag älskade uggla, finns ingen som du
även om andra försöker,
egentligen synd om dessa orrtuppar.






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-03-23 06:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP