Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Våffeldagen den 25 mars


efteråt gräddades det friskt
på järnet
smör wichyvatten och mix helt magiskt
vispad grädde och sylt
vips befann vi oss på Skansen
på en bänk påbyltade varma kläder
med papptallriken i knät
kaffekoppen mellan pekfinger och tumme
efter kylslagen knägång kilades golvet fast
ingen övertalning om riva bort
och kasta det gamla
nejdå van lappa och laga
jovisst det blir bra tvättat och oljat
och 98 kan då värmen kommer
sola sig
i glansen ett år till

i minnet memorerades mantrat
ska träna ikväll ska träna ikväll...




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-03-23 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP