Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrupelfri


Märkligt lika skapade ur Pandoras ask
Hitler Stalin Trump Putin bara olika namn
Dessa gubbar skakar händerna rena
skickliga skuldbelägga de döda
vidrigt se Putins medlöpare rabbla
lögner civila är förklädda soldater
människoliv betyder inget för robocop.
förstår mig inte på bortförklara
alla döda en filt över kropparna
de nakna fötterna bär inga kängor
hur kan endaste se det hemska
utan brista ut storgråt
älskade uggla var rädd om dig


Hur blir det nu klarar vi alla flyktingar
20.000 har dags dato kommit till Sverige
3 ,7 miljoner har hittills flytt Ukraina
De som är kvar behöver hjälp överleva
Europas alla städer måste ta sitt ansvar
2015 tog Sverige alltför stort ansvar
finns det kapacitet klara allt det praktiska
mycket logistik måste fungera
allt från bostad språk och skola
Polen har tagit 2,2 miljoner i längden ohållbart
Journalister försöker pressa blod ur en sten
få svar på hur många flyktingar vi tar emot
Vi ska ta ansvar men inte andras ansvar
säger Anders Ygeman
Bråk mellan politik och verklighet?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-03-25 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP