Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tragedier följer makten i fotspåren


De livegna



Var kommer alla ifrån de som växer sig stora
på andras bekostnad?
Vem byggde Faraonernas pyramider, den kinesiska muren
slavarna som fanns på kolonierna (de arbetade för inget
knappt tak över huvudet, många dödade sina egna barn
för inte de skulle röna samma öde som sina fäder.)
Under krigen minns ingen fotfolket enbart generalen.
Alla dessa slavar bygger imperier åt sina herrar, slickar i sig
socker och lögner för de ska gå i ledet. En del av dem får en
begravning med de sörjande omkring sig, en postum
stjärna, men de flesta
ligger i namnlösa massgraven.
Så många gråterskor som finns i fotspåren.

Föds alla dessa diktatorer ur samma kuvös, för levande är
de inte. Vilket namn de använder? Det kan vara grannen,
som utövar makten över maka och barn. Direktören
på arbetet. Kungen i makt av sitt ämbete. Presidenten
i diktaturen. Och alla känns igen på sin vilja hjärntvätta
sina medarbetare, tro honom om gott.
Trump beskrev med få ord sin ”makt”över sina anhängare
”de röstar på mig även om jag begår mord”.
Putins närmaste generaler är medvetna och sprider
falsk information till omvärlden och folket, som då
de nås av bekanta utanför muren
försöker förstå varför vitt vänds till svart.

Nutidens krig har fått mediala dimensioner som inte funnits tidigare.





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-03-27 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP