Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Var inte ledsen klokuggla tillräckligt jag är det


Är det så märkligt

människor hoppar från bron
då omkretsen full av mörker
klär av en människa allt
och reduceras till en skugga
även dess giltighet
Dess rättighet vara just människa
är det så märkligt människan
slutar andas, fjättrad i ångestens bojor

vem tar ifrån människan allt den äger
vem klär sig i vita kläder, men under
bär det svarta fårets ull
vem står vid foten av korset
och hånar den som där hänger
den samvetslöse skiner som en sol
med foten på lammet han slaktade.

Läs : uppskattade teman hos Malou efter 10 - idag hjärnan
daterad 2021-08-17






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2022-03-27 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP