Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stålbadet



Förhandlingar pågår mellan Ryssland och Ukraina
ukrainska styrkor har tagit tillbaka landområden och Ryska
styrkor har drivits bakåt men striderna fortsätter!
Diktaturens övergrepp på demokratin rena stålbadet
kan liknas vid familjefadern som utsätter hustru och barn
för samma övergrepp

Kafkas Processen har delvis ett skrämmande släktskap,
då man tittar på händelseförloppet.
På sin trettioårsdag arresteras huvudpersonen för ett brott,
oklart vilket. Han får tills vidare sköta sitt arbete men
kallas ofta till förhör. Omgivningen är obestämt hotfull
och han håller på att gå vilse i gångarna i det hus där
förhören hålls.
Förgäves försöker han övertyga åklagaren om sin oskuld,
varvid han blir utskrattad av en del åhörare.

Människan kan vara oerhört grym, vem slår hårdare än
de närmaste. Tänker på Lantbrukardottern som gav sitt liv
för de sina, när hon behövde dem fanns de inte och
hon slutade andas. Egoisterna beklagade sig för att hon
hade mage att påminna dem om den skuld de hade.
Alltid fanns hon där för dem
bar deras barn på sina händer följde dem till skolan
då de själva inte kunde. Cyklade i ur och skur på
grusvägar då hennes syskon var sjuka och tog hand
om deras barn och hem.
Människor som framstår som präktiga kan vara
både domare och bödel. Det var en tragisk men
hälsosam insikt som gav kunskaper framöver.
Ingen tycker om bli påmind om fel den begår
och gör allt för begrava skulden i graven.
Den som sonat skulden bär inom sig ett starkt ljus
den samvetslöse gör allt för att begrava den
och Putin vänder allt till sin fördel.





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-03-29 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP