Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livsglädje


När jag vaknade
var jag ett barn
allt inom mig stilla som stjärnor
allt som rörde sig var planeter
O gnistrande liv
yra vindfåglar
vilda harar
och gnyende hundar
det går inte inordna det vilda och fria
de vallar inga himlafår över jorden

försöker se landskapet
utan sorgkanter
försöker träda in i det anspråkslösa
vi gör varandra så illa i dag
varför gör vi det
man gör sig själv och andra
du kanske kallar mig hemlös
men faktotum det tvärtoma
sorg alla såren
allt det mörka har svårt förstå
det villkorslösa

finns det glädje att plundra andras
kornbodar för att själv äta?
Människan är inte född att fjättras vid en påle
kan inte tänka mig Gud vill ha knän
som ödmjukar sig
vill ha hjärtan som brinner av övertygelse
och inte av fasa för helvetet

jag är en själ

ha en alldeles underbar dag klok som en bok :)
och alla som känner för det






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2022-03-29 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP