Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE OGUDAKTIGAS LÖN! Förberedelsen inför SLUTET! KB


Människa, människa vart är Du på väg?

 

Som rinnande Sahara sand.

Mellan Dina hånande-fingrar.

Ter sig livet för Dig.

Du bespottar Gud Allsmäktig.

Med allt vad du är och har.

 

VEM erbjuder Dig förlåtelsens hand?

Vem kan ta bort all hädelse som förhindrar?

När Ditt uppror ropar:"jävlarimej"!

När Du ligger där inför döden vanmäktig.

Nu eller aldrig KAN Du få livets svar.

 

HAN som Du hatar så mycket.

Står där sträcker Sina sårmärkta händer.

Du är antingen en av Dessa skyldiga två i Laglöshet

Rövarna som hängde bredvid Guds slaktade lamm.

Vem vill Du vara, om Du svarar ärligt och sant?

 

Den som hädade Sonen och för evigt lämnade avtrycket.

Avtryck genom historien som en av stolhetetens legender.

Eller han som bad om en tanke och fick en HEL

EVIGHET. Så människa, människa vart är Du på väg?

Är frågan för Dig ens relevant?

KB

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-10 16:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det märkliga med fast troende brukar vara att den som 'tror', säger sig göra det, ofta vill frälsa de 'otrogna', i andra länder gärna avliva dem. Medan människor som 'inte tror', på en gud, men kanske väl på framtiden. Väldigt sällan vill 'förkunna' att vara 'otrogen', när det kommer till en religion. Så, är det 'maktens sötma' som ligger till grund för 'rädslan' att tvinga sig själv att 'vara säker på att gud finns' och ändå, trots övertygelsen, vilja kalla det för just en tro. Själv tror jag märkligt nog på godhet hos människor, trots 'erfarhetens röst'...
2023-03-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag var själv ateist.
Jag vet.
Bra skrivet!
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP