Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Borde vi vara oroliga?


Varje gång kameran zoomar in på kriget
möter vi fotspåren av diktaturen
vad bryr sig den om matköernas ringlande svans
droppen honung som magen ska fylla
vad bryr sig den om liken knappt dolda
bland ruinerna
vad bryr sig den om änkorna
som vaggar den döde, som livet fanns
vad bryr sig den om hundarna
som söker sina ägare
dessa ordlösa vittnen som ingen röst har
blott en viftande svans
vad bryr sig den om torget med barnvagnar
alla liv som släcktes
finns det kärl som dricka kan sorgen
över de oskyldiga som förlorade livet
Det går inte förstå

den som regera vill bland ruiner









Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-30 11:10



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tragedier
2023-10-14
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP