Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack för idag klokuggla<3


Vanföreställningar

Med tiden insett dumheten
Det finns män som bygger
fantastiska slott av utopier
inbillar sig sagotanten dem förklär
ger dem en polityr
och en tjusig frisyr och dansanta fötter
därtill adliga rötter
med slott och pengar på banken
därtill inbillningssjuka
latmaskar ska vallfärda till Shangri la
där de kan softa och ha det bra
Vi småbrukare kryper bland ogräset
och rensar, givetvis får vi vår lön
och till hösten
skördar vi det mesta av den
vi får även jordiga knän och fötter
och våra skitiga händer valkar
Bevare era hustrur eller fästmör de borde
sätta på eder nosrem och tyglar
placera eder framför plogen
Latoxar behöver den läxan ha
så kanhända det även blir folk av
gnällspikar.
Den som verkligen borde beklaga sig
den bär munkavle - en liten hint om orättvisorna?







Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2022-03-31 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP