Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto den "svarta" liljan


Predatorer är inte enbart köttätare



Ingen förstår varför det inte är gående bord längre
och protesterar. Eftersom Bayliés inte kan bära
skulden, får den bära sig själv.
den "svarta" liljan gav en frökapsel enbart tre frön
växte upp till långa strån. Otroligt räknade inte fröna
men nog var de minst 20.
Jorden där de växte, låg på golvet imorse, en katt
hade varit hungrig och ätit upp det"gröna gräset."
Jag hjulade inte direkt av glädje, skyller mest
på mig själv. om det inte var dåligt med utrymme
hade jag ställt babyplantorna på annat ställe.
hädanefter strör jag fröna direkt på jorden, varför
lägga ner arbete, då naturen kan sköta det själv.
Då jag äntligen kom hem var klockan nästan tolv
och hälsades välkommen av skyldrande svansar
rynkade pannor anklagande blick.
Suckande skalade av sig skor hängde av sig styrde
stegen till kylskåpet och de hungriga fick mat.
undgick erbjudandet om fika med tanke
på gårdagens prinsesstårta.
tog det sista av kålsoppan. medan ostmacka
och soppa slank ned, tursamt postat brevet
till djurskyddsföreningen om det hände
mig något, ska morgondag dit på årsmötet
med noggranna instruktioner från dame Edna.
Funderar över hur hon mår, illavarslande har
ofta saker med mig hem förvaring, om hon
inte lever nästa år.
Har tydligt hemsk värk i en utsliten höft och
vill inte operera den med tanke på ålder
inte vaccinerad och rädsla för astma
nog det bästa att hålla sig igång, vilket
hon gör bland kastruller och grytvantar.
Hon har lyckats få ut oxycotin och jag handlade
Voltaren storköpet med noggrann instruktion.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2022-04-09 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP