Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet blev till slaveri


då vi öppnar mörkrets skafferi finner vi
på hyllorna rader med burkar
en förskräcklig historia, en film utan slut
alla blodiga dogmer inlagda i sprit
ingen går friad, bland alla skenheliga
står ers helighet med blod under naglarna
som fjättrat i kretsloppet Simson
redan då fladdrade heliga korsets fana
utanför Akilles boning
det var när tvenne duellanter
fäktades framför borgen
ena duellanten vann på poäng
men den föll inte i goda jorden
det var då agget tändes
och Simson fick slaget som kändes
tänk ändå vad hämnd kan förstöra människoliv
visar på färgen hos dvärgen i huset
då brister bojorna
och vår himmelska fader jagar bort
"heligheten" genom vår Vintergata
ända ner till underjorden












Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-04-13 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP