Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Naivism på kakel


Imorgon


Ska jag till trädgårdsmästaren
botanisera för egen räkning
och dame Edna
har en uppsjö uppslag
Det är viktigare igen
med egenodling för plånboken
Dessutom trivsamt för måendet

Bönder måste plöja upp
marker som legat i träda
lyssnade på kanal 2
Vansinnet med beroendet utomlands
konstgödsel och kraftfoder
kommer från kriget råder
Hur klarade sig bönderna förr
de plöjde ner gödsel märgel
och havets guld tång
Växtdelar gräsvall plöjs ned
De använde växelodling gör även idag
Märgelgravar finns södra Sverige
och är upp till 10 m djupa
de hade inte alla tunga maskiner
De fördärvar jorden dessutom utarmas den
då de använder systematiskt konstgödsel
bekvämt ska det vara
Vi får räkna med högre priser på livsmedel

Känns som en repris
Då Corona uppdagades bristerna
lagren Sverige hade om krig
Livsmedel sjukvårdsmateriel o.d var tömda
Finland hade sina lager intakta.

Tack för idag klokuggla





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-04-12 22:05



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Nog dyker de upp bristerna tyvärr senare ingen tänker på mota Olle i grind
2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP