Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det mest oskyldiga som finns är sårat. Men såren går ännu att läka, om alla drar sitt strå till stacken.


Duvan är sårad

Det sägs att Väst är bäst
Hörs det någon protest
Vissa säger att Öst behöver en röst
Allt jag känner: En bitande smärta i mitt bröst

Europa brinner än en gång
Från byar och städer hörs klagans sång
Medans vapen laddas långtbort
Nu reses en mur, ett europeiskt fort

I en tid av oro & nedstämdhet
I en tid av sorg och vemodighet
Men när allt kommer kring & röken lagts
Vad är det som (av forna generationer) sagts?

Ge våra folk läkande fred
Det enda önskemål, från de som "en gång stred"

Skriven till tonerna av denna (Kroater & serber på 90-talet, Ukrainare & ryssar på 2020-talet)




Bunden vers (Rim) av Masterlord
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-23 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Masterlord