Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn till motståndet

Vi erbjuds nepotism, ej vatten eller bröd
Det blir vår långa vandring mot en säker död
Vi tillskänks despotism, vi kan ej andas luft
Ett värdigt liv ska vara alltför tufft
Vi tvingas ta emot autokrati, inga fria ord
Så vi svälter vid våra fäders rustika bord
Vi beskådar kleptokrati, dubloner du stjäl
Det är klart och tydligt: Du vill oss ej väl




Bunden vers (Rim) av Masterlord
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-23 11:47



Bookmark and Share


  Koloristen
Kamp mot värdegrunden!
2022-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Masterlord