Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Igelkottar


Skor oerhört viktiga insåg jag
efter tusen steg på ojämn mark
och bytte till bekvämare
Koltrasten var ute provianterade
bortåt 17-tiden hörde jag
hannen börjat sjunga, då jag
kollade låg hon åter i boet
Same procedure as every year
Då vattenpumpen var igång
och dammen påfylld
var det dags med buntbanden
operation P för grannens katter
kompostgaller påbörjades
plötsligt kom en igelkott
utefter promenadstråket
en granne ute på hundpromenad
berättade de har många små kottar
dessvärre även tråkiga nyheter
hennes make som älskar svedja sig
hade fått en stroke för 14 dagar sedan
då han skulle hämta henne
allt kunde ha slutat i katastrof
för dem båda, han var på väg över
på motsatta sidan
Det är alltid svårt medvandra
hon var fullt upptagen med systern
hennes cancersjukdom
att hon inte såg makens
hade negligerat högt blodtryck
som jag lugnande
de är duktiga det tar tid läka en hjärna
viktigt han kom på behandling.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2022-04-23 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP