Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vårflor

 

Snart i skönaste dräkt prunkar våren

plommonträd klär sig skiraste vitt

blommar gör även slånen

talgoxen kvittrar på sitt

koltrastsång stiger ur granen

nog är vårfruns kläder sköna

sången hörs vida inne i stan

glädje sprids med det gröna

Det är nu man ger sig själv en spark

hur försiktig en är nog spritter

en del frökapslar över mark

allt som var förlorat, det kom igen

"det som göms i snö kommer fram i tö"

 

 




Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-04-25 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP