Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Putin, redo att hjälpa "övervinna matkrisen"

Putin har sagt att västerländska anklagelser om att Moskva blockerar ukrainsk spannmålsexport från dess offensiv i Ukraina är "ogrundade." Om sanktionerna mot Moskva hävs, rapporterar France Presse. Ryssland är "berett att ge ett betydande bidrag till att övervinna livsmedelskrisen genom att exportera spannmål och gödningsmedel, med förbehåll för att västvärlden häver politiskt motiverade restriktioner", sa Putin i ett telefonsamtal med premiärministern, italienaren Mario Draghi. Kreml uppger att uppmaningen gjordes "på den italienska sidans initiativ". Putin har försäkrat att västerländska anklagelser om att Moskva blockerar ukrainsk spannmålsexport från dess offensiv i Ukraina är "ogrundade". "Svårigheterna är bland annat relaterade till störningar i driften av produktions- och logistikkanaler, såväl som till västländernas finanspolitik under coronavirus-pandemin", sa han. "Situationen har förvärrats på grund av de antiryska restriktioner som införts av USA och EU", sa han och syftade på de oöverträffade utbrott av sanktioner som drabbade Ryssland, noterar AFP. Ukraina, en stor exportör av spannmål, särskilt majs och vete, har stoppat produktionen på grund av strider.Ryssland, en annan spannmålsmakt, kan inte sälja sin produktion och gödningsmedel på grund av västerländska sanktioner som påverkar finans- och logistiksektorn. De två länderna producerar en tredjedel av världens vete. Vladimir Putin informerade också Draghi om "pågående arbete för att upprätta ett fredligt liv i de befriade städerna Donbas" och att fredsprocessen hade "frysts av Kiev", konstaterar AFP. Enligt ett uttalande från den italienska regeringen "var uppropet tillägnad utvecklingen av situationen i Ukraina och ansträngningarna att hitta en gemensam lösning på den pågående livsmedelskrisen, såväl som de allvarliga återverkningarna på världens fattigaste länder." Ingen av ledarna talade direkt om Italiens föreslagna fredsplan i Ukraina. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov sa på torsdagen att Italiens plan som presenterades för FN inte var "seriös" och att man bara kände till innehållet från pressen, eftersom texten inte kommunicerades till Moskva. Putin sa bland annat till Draghi att Ryssland var redo att fortsätta leverera gas till Italien utan avbrott.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-26 20:22



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/un-exercitiu-uimitor-pentru-a-furniza-creierului-oxigen-si-nutrienti/?fbclid=IwAR3mTN70hwJrliYKya8BT5ioYeGzjzM53vztzDIdmuikEou6SQdMzo_P3Xg
2022-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP