Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
European Commonwealth (Community of European Nations),


Boris Johnsons hemliga plan för att skilja Ukraina från Ryss

Corriere della Sera: Boris Johnsons hemliga plan för att skilja Ukraina från Ryssland och EU

Europeiska samväldet Senast uppdaterad: 2022-05-27 13:22.

Boris Johnson, Volodimir Zelenski Den italienska pressen meddelar att den brittiske premiärministern Boris Johnson föreslår att skapa ett alternativ till EU.

Den italienska dagstidningen Corriere Della Sera konstaterar att allt fler europeiska länder är missnöjda med Bryssel politik, men också med blockstaternas bisarra ställningstagande, som Tyskland, när det gäller Rysslands militära aggression mot Ukraina.

Boris Johnsons hemliga plan är alltså att skapa European Commonwealth (Community of European Nations), just för att hjälpa Ukraina att bryta sig loss från Ryssland och Europeiska unionen. Italienska journalister hävdar att Storbritanniens premiärminister redan har bjudit in Kiev att vara en del av denna nya europeiska samväldsmodell, som även kommer att omfatta länderna i Östeuropa.

Storbritannien: "Det är helt fruktansvärt att Putin försöker utpressa världen. Alla fattiga kommer att lida Boris Johnson har fört samtal med Ukrainas president Volodymyr Zelensky om ett förslag att inrätta ett ekonomiskt, politiskt och militärt EU-alternativ. "Premiärministern presenterade först sin idé för Volodymyr Zelensky när Ukrainas president tog emot honom i Kiev den 9 april.

Den europeiska Commonwealth-modellen som Boris Johnson föreställer kommer att ledas av Storbritannien och kommer förutom Ukraina att omfatta Polen, Estland, Lettland och Litauen, och eventuellt Turkiet i ett senare skede.

Efter premiärministerns besök från London till Kiev fortsätter förhandlingarna, och Storbritanniens uppvaktning av Ukraina blir mer enträget", skriver Federico Fubini, chefredaktör för Corriere della Sera, i sin artikel.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2022-05-27 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP