Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enkelriktad?


Stadsplanerare kan enkelrikta gator
för trafikströmmen ska flyta
vanligtvis är våra vägar inte enkelriktade
utan trafiken flyter i båda riktningarna
det behöver fungera på samma sätt
mellan människor i en demokrati
gör det inte vistas vi i en diktatur
där förekommer ingen annan röst
än den som sitter på tronen

Diktatorn sänder ut sina flottilj
för att sänka den fredlige fiskaren
jägaren lantbrukaren får betala skatt
kan knappt överleva på det intjänade
Gör någon uppror och kräver sin rätt
då avskjutes kanoner och gravar gräves
för att dölja liken, fast stanken avslöjar skurken.
Robin Hood har fått ett annat namn
Hitler Stalin Lenin Putin Trump
namnen finns otaliga




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-05-28 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP