Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat.. dikten från 2015


Moderligt som Faderligt

***** Lindra omplåstra strålarna i hopp på året om

** ***
TID de som vill berätta..
... behov behöver egen stund …
som tungt snåriga skogen biten av argsint hund
*
…. RENSA …..
*
OMPLÅSTRA lägga förband på såret
ett ilsket bett som i dag blivit varligt till ….
…sår en konst i att rensa i stund det bästa vill…
*
TROHET skadat skinn djupa såren ..
... i attack när friskhet gått i snett; …
själens banor möjlighet lindring..
.. balsamsalva .. för som till lindra sved på bett
*
TROGEN när evighets träda tyckas evig …
värmande omslag då sorgens smärta djupt betett ...
... Välvilja parhästar
i träning för grepp, trygghet ...
så boning i omsorgens omslag på berett
*
OMPYSSLA..
ärligt stunden vandraren lyssna så tryggt kan lätta sitt bröst
rivsår kurera under resans framfart
varlig hantering som likt ett ömt av en moderlig tröst

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-30 09:56



Bookmark and Share


  Susen VIP
Så ömt och vackert skildrat. Hjärtevärme
2022-05-30

    Lena Söderkvist VIP
En dikt att försjunka sig i. Den öppnar sig mer ju fler gånger man läser den.
2022-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP