Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gärna synpunkter!


Idag behöver jag rosenblad

Ibland behöver jag rosenblad.
De ligger på bordet, här bredvid mig.
Rosendoften smiter in i min näsa, ödmjukt.
Jag vill känna, nästan smeka, bladen.
Stryka med fingret försiktigt, försiktigt.
De känns som siden, sliten linneduk och sammet.
Färgen är rosa, nästan röd. Mina ögon vilar.
Bladen är som en skål för tårar.
Daggpärlor, säger någon, men det är salta tårar.
Rosen läker mig, gör mig hel, gör mig glad igen.










Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-06-10 13:33



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Kan nästan känna doften genom dina rader.
2023-01-14

  Gunnel Eriksson VIP
Du har sorterat in denna fina text
som prosa. Jag tycker att den
är skön poesi, alltså dikt.
2022-06-14

  stormengudrun VIP
Rosenblad är väldigt lena,
när man en gång rört vid ett bär man det i minnet:-)
2022-06-13

    Lena Söderkvist VIP
Hellre blommor än kristaller. Dofter helar. Gillar din dikt, den är av det helande slaget.
2022-06-11

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om rosens magiska inverkan.
2022-06-10

  helenita VIP
Gör mig varm i hjärtat!
Så vackert du beskriver rosenbladen!
Önskar dig en massa rosenblad idag

2022-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP