Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Putin har suttit vid makten i 20 år. Rumänien gick med i Nato under honom. och Bulgarien och Estland och Lettland och Litauen. Såg han det plötsligt? Funderar vi fortfarande?


Putin erkände slutligen att invasionen av Ukraina var...

Putin erkände slutligen att invasionen av Ukraina var ett imperialistiskt krig för att "återställa" Rysslands land.

Många häxor och spioner säger att han inte känner sitt slut och att han inte har mycket att leva för, det är därför han gör incidenter och att han skulle vara sjuk, sanningen är precis tvärtom, Putin vill ha en lektion i sanning historia, det här är hela hans plan, en man. En gammal man som vill väcka sin känsla av hemland.

Med tanke på att hans farfar var av rumänskt ursprung blir han alltid inbjuden av den rumänska befolkningen att komma och skydda Rumänien från Nato och EU-tjuvar.

Som utlandssvensk korsar jag mig när jag läser något sådant, men jag kan säga att jag under loppet av 108 dagar läst hundratals sådana inbjudningar.

Denna nostalgi bottnar inte i en passion för marxistisk-leninistisk ideologi.

Istället ser Putin upplösningen av det sovjetiska imperiet som "det historiska Rysslands" undergång och talar om hur uppbrottet 1991 gjorde att "tiotals miljoner landsmän" bodde utanför Ryska federationens gränser.

Som den före detta sovjetrepubliken med de närmaste banden till Ryssland och den största ryska etniska befolkningen, har det oberoende Ukraina kommit att förkroppsliga denna känsla av historisk orättvisa.

Verkligheten, visar det sig, är betydligt mindre utarbetad och oändligt mycket läskigare.

Putin har inlett den största europeiska konflikten sedan andra världskriget av den enkla anledningen att han vill erövra Ukraina.

Inspirerad av det förflutnas länder siktar Putin på att krossa sin granne och införliva honom i ett nytt ryskt imperium.

Putin har också vid upprepade tillfällen anklagat Ukraina för att ockupera ryska förfäders länder och anklagat de tidiga bolsjevikerna för att de lurade gränsen mellan det ryska och ukrainska riket. sovjetrepubliker.

Hans ogenerade imperialistiska inställning till rysk-ukrainska relationer avslöjades i juli 2021 i form av en 7 000 ord lång essä skriven av Putin själv, som syftade till att förklara den påstådda "historiska enhet" som binder de två nationerna.

"Jag är övertygad om att Ukrainas sanna suveränitet endast är möjlig i partnerskap med Ryssland. För att vi är ett folk, sa Putin, en amatörhistoriker.

Detta bisarra fördrag har allmänt tolkats som en krigsförklaring mot hela föreställningen om en oberoende ukrainsk stat, och har sedan dess gjorts till ett måste för all rysk militär personal.
Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-06-11 16:05Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP