Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Skuldsanering



Rensar bort årens rotogräs
som brett ut sig
på bärbuskarnas bekostnad
Det fina med beskärning
då föryngrar vi träd och buskar
då växer det ut nya skott
som kommer att få bär
eller frukter
givetvis går det inte skära hur som helst
äppelträd görs under JAS månader
och plommon efter skörden
missade tåget med buskarna
får vänta tills nästa avgång mars-april
krusbär hösten efter bladen fallit

Stannade till vid äppelträdet
förra året fanns där mycket spinn
var tvungen spola grenarna
idag fanns enbart ett angrepp
var lätt att plocka bort
förmodligen årets resultat
skörden från förra året

rutinerad stannar till då ogräset
som blommar måste ryckas bort
för inte få en miljon flera
Den som tänker allt sköter sig själv
glöm det, en annan måste uppsöka google
eller en vän ibland.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-06-12 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP