Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Idéer kan uppstå som plötsligt. Fast en del idéer hamnar mest på papper, utan att möta allt detta motstånd som en samling känslor och tankar annars kan som möta. Stöta på patrull, som en kan få för sig att säga, tänka.


Jag spelar inte längre... (Dragspel? Cricket?)





...fotboll. Eftersom jag hade en egen stil som ogillades
av spelare och domare på plan, men som stundom
tilltalat valda delar av publiken.

Jag hade studerat olika sporter och kände hur jag skulle
kunna 'lägga mig på gränsen' och mitt sätt att spela skulle
då kunna avgöras som just 'gränsfall'.

I till exempel fotboll skulle jag spela som det vore en match
i hockey, rugby och tennis samtidigt.
Låter det alltför invecklat för att du skulle kunna tro dig
om att förstå? Det är det verkligen inte.

Om domaren blåste för 'boll ute',
skulle jag agera som
i tennis och hävda 'den var inne'.

I Rugby tacklas det en del och jag skulle få det att 'se ut'
som om tacklingen 'var en olycka'.
I hockey skjuter man ofta mot någon del av målvakten
och jag sköt förstås på just målvakten.

Bara som snudda sådär, en 'stenhård' boll och räknade
helt kallt med en människas reflex att skydda sig själv.
Varför det förstås räknades som 'självmål'.
Bollen gick in och det var ju det som räknades mest med.

Andra spelare försökte verkligen skjuta 'ribba in', 'stolpe in'
samt i krysset och in förstås.
Men själv sökte jag mig aldrig på att spela så, eller ens försöka
'finta' åt ena eller andra hållet.

Jag siktade alltid just på någon del av målvakten och jag
hade helt enkelt en knallhård boll på gång.
Även när jag skruvade bollen, som i cricket eller bordtennis
(har provat på de flesta sporter,
med och utan tillbehör, även idrott förstås.

Vilket det brukar kallas när prestationen är personlig)
så blev det 'resultat', i ungefär elva gånger av tolv.
När jag kom in i målområdet så vred jag till ansiktet
i en fruktad och känd grimas.

Jag kallades för 'skräcken' i en del omklädningsrum
och trots att vi låg bra till i tabellen,
klättrade vi aldrig in i någon slutstrid och jag togs alltid
'av banan', när det var en handfull matcher kvar.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-30 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP