Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aspekter av den tyska litterära scenen PEN Zentrum Deutschland.


 Tyska poeter är en "stånd av stekta korvar " PEN

Nu har ett eko utbrutit med många sidor foiletong.I dag har Deniz Yüzel avgått som ordförande för författarorganisationen PEN Zentrum Deutschland.

Många tyska medier citerar honom som "Jag vill inte vara president för denna livsmedelsbutik." Här är vad som finns kvar av "Volk der Dichter und Denker" - poeternas och tänkarnas folk. En skara bråk.

Om poeter, essäister och prosaförfattare bråkar är världen bara ögon och öron.

Man kan bara förvänta sig en intelligent, sofistikerad tvist både vad gäller idéer och språk. "Poets, Essayists, Novelists" betyder inget annat än PEN, världens största internationella sammanslutning av författare.

Den skapades 1921 med syftet att stödja författare eller journalister som förföljs av diktatoriska eller autokratiska regimer runt om i världen. Den har sektioner i många länder i världen: både i Rumänien och i Tyskland.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-29 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP