Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stämningen, papper inlämnat till juridisk enhet, var rotfylld. Det är inte alltid lätt att vara tandläkare om det blir en epidemi. Vill du vara osynlig och spana på andra? Stå i buskage och låtsas att det är ditt eget garage.


Feg sport med utgång till höger






En man som låg för döden i ett annat land än här,
han låg på sitt yttersta och hade kanske någon
timme kvar att leva. Han hette inte Harry Smith,
men kallade sig så i alla fall. Jag har tagit löfte att

inte avslöja hans rätta namn heller, men kan
i alla fall säga att det inte skulle säga dig något
om jag verkligen berättade. Han var tillräckligt
klar i skallen för att berätta om sitt liv. Först hade

han dragit sig fram som försäljare av någon sorts
udda varor och så hade han blivit 'upptäckt' av
någon som sade sig vilja träna honom. Tyvärr
gillade han 'tjuv och rackarspel', så mycket att

han inte kunde gärna uppträda i mer upplysta
sammanhang. Han berättade med litet sidospår
hit och dit, men det väsentliga var i alla fall
följande. 'Jag är int nye för en returmatch,

så jag brukade slå och ha ihjäl mina motståndare
med litet fula tricks. I olagligt utförda matcher på
någon öde tomt utanför någon mindre stad. Det
var mycket hemligt och om någon berättade på

ett mera avslöjande sätt, som skulle sätta stopp
för 'sporten', så åkte han på en överraskning.
Jag vägrade att lägga mig också och behövde
försvara mig ibland mot den sortens försök.

Bara den saken var kostsam till kropp och själ,
men det var alltså motståndarna som fick sina
'fiskar varma' och inte bara det, eftersom jag
lever ännu. Detsamma kan jag tyvärr inte säga

om vänner, släktingar och rena bekanta. Det var
de som fick betala för att jag skulle få leva. Nu är
min sista stund kommen och allt det där ligger
bakom mig sedan någon tid. Hur det skall gå för

dig själv vet jag ju inte och jag kan inte precis
rekommendera sättet jag levt på. Men ibland
säger någon, 'det finns ju en dag i morgon också'.
Men de gäller nu int mera för mig. Jag är i alla

fall tacksam över att jag inte behöver dö ensam.
Du är en av mina allra sista beundrare och en
fin gammal vän så ung du är. Men vad ser jag,
vad gör du Michael, så där kan du väl ändå int...'



(2022 07 01)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-03-30 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP