Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen pingstbagatell (juli)...7

 

 

Nästan fullmåne

ikväll imorgon får vi

se supermånen

om himlen är molnfri tid

att hänryckas och bli säll

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-12 00:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I filmen 'Svält', på norska 'Sult', är filmen svartvit och Per Oscarsson spelar huvudrollen, har sett den två gånger. Han ser bland annat avundsjukt på när en hund gnager på ett ben. Handlingen är väl kring förra sekelskiftet eller så. Själv anser jag att det går att läsa böcker eller se dramatiseringar av boken, oavsett författarens egen syn på verklighet och möjliga ideologier. En läsare behöver ju int vara anhängare av en ideolologi bara för den saken. Utan kanske bara vill minnas hur det var att gå utan mat en period i sitt liv. Till saken hör kanske att karaktären i boken/filmen var av den skrivande sorten och gärna ville syssla med just det.
2022-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP