Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kemisk kastrering i Thailand efter att lagstiftaren godkänt

Sexbrottslingar kommer att behandlas med kemisk kastrering i Thailand efter att lagstiftaren godkänt förfarandet

Brottslingar som riskerar att återfalla kommer att erbjudas valet av kemisk kastrering

Att genomgå förfarandet ger ett reducerat fängelsestraff

Polen, Sydkorea, Ryssland och Estland har kemiska kastrationer på plats. Sexbrottslingar kommer att erbjudas kemisk kastrering i Thailand i ett försök att minska antalet återfall efter att lagstiftare godkänt det kontroversiella förfarandet.

Brottslingar som bedöms sannolikt begå fler sexattacker efter att de släppts kommer att ges möjlighet till injektionen, som sänker deras testosteronnivåer, i utbyte mot ett reducerat fängelsestraff.

Förfarandet kommer att kräva godkännande av två läkare och förövarna kommer fortfarande att övervakas i 10 år och tvingas bära elektroniska armband.

Om Thailand godkänns, skulle Thailand ansluta sig till en liten grupp länder som använder kemisk kastrering, bland dem Sverige, Polen, Sydkorea, Ryssland och Estland, plus några amerikanska stater. "Jag vill att den här lagen ska passera snabbt", sa justitieminister Somsak Thepsuthin på tisdagen.

"Jag vill inte se nyheter om dåliga saker som händer kvinnor igen", sa han. Jaded Chouwilai, chef för:

Women and Men Progressive Movement Foundation en icke-statlig organisation som bland annat tar upp sexuellt våld, sa att användning av kemisk kastration inte skulle bekämpa sexbrott.

"Fångade bör rehabiliteras genom att ändra sitt tänkesätt när de sitter i fängelse", sa han. "Att använda straff som avrättning eller injicerad kastration förstärker tanken att gärningsmannen inte längre kan rehabiliteras.

" Förra året meddelade Pakistan att våldtäktsmän som döms för upprepade brott skulle kastreras.

Dela eller kommentera den här artikeln: Sexbrottslingar kommer att behandlas med kemisk kastrering i Thailand efter att lagstiftare har godkänt förfarandet.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-12 17:23



Bookmark and Share


  Koloristen
Fetch the rope for rapists!
2022-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP