Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Europeiska unionen har "skjutit sig själv i lungorna" genom ogenomtänkta sanktioner mot Ryssland, som, om de fortsätter, riskerar att förstöra den europeiska ekonomin, sade Ungerns premiärminister Viktor Orban på fredagen.


EU-kommissionen stämmer Ungern i EU-domstolen

Europeiska kommissionen stämmer Ungern för anti-HBTQ-lagstiftning

EU-kommissionen stämmer Ungern i EU-domstolen för att häva den kontroversiella lagen mot HBT-personer.

 

Samtidigt kommer EU:s verkställande makt att gå till EG-domstolen mot Budapest och för ett beslut om att återkalla licensen för landets sista oberoende radiostation.

 

Förfarandet kan leda till att Ungern saknar EU-medel för att ha brutit mot blockets demokratiska normer, enligt dw.

 

EU-beslutet kommer i samband med att den ungerska regeringen sommaren 2021 tillkännagav att bestämmelserna i dess kontroversiella lag mot homosexualitet kommer att gälla i närheten av kyrkor och skolor.

 

"Lagen mot pedofili" antogs i juni förra året och var ursprungligen avsedd att stärka sanktionerna mot övergrepp mot barn, men ändringar har lagts till för att förbjuda främjande av homosexualitet bland befolkningen under 18 år.

 

 

Regeringsdekretet som anger hur lagen ska upprätthållas reglerar "visning eller representation" av produkter som "uttrycker homosexualitet" eller representerar en "avvikelse från könsidentitet vid födseln."

 

Försäljningen av dessa produkter är alltså förbjuden inom en omkrets av 200 meter runt kyrkor, såväl som skolor och barnskyddsinstitutioner, enligt den ungerska ledningen.

 

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa efter antagandet av den ungerska lagen att "den är klart diskriminerande och, som i en demokrati, kommer vi att kämpa mot den med hjälp av rättsliga instrument".

 

Men Ungerns premiärminister Viktor Orbans stabschef, Gergely Gulyas, sa i juli förra året att EU:s försök att tvinga Ungern att släppa lagen som förbjuder material som främjar homosexualitet i skolor inte skulle lyckas.

 

Enligt den ungerska nyhetsbyrån MTI sa Gergely Gulyas att Budapest skulle "motstå Bryssels påtryckningar att få Ungern att tillåta HBTQ-aktivister på dagis och skolor", och tillade att skydd av barn är ett av de viktigaste målen.

 

Han sa också att, förutom den ungerska konstitutionen, även EU:s stadga om grundläggande rättigheter säger att det är föräldrarnas skyldighet att uppfostra barn.

 

"Bryssel är inte i en position att säga vem som ska uppfostra barnen eller hur", sa han.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-15 14:19



Bookmark and Share


  Koloristen
EU-kommisionen kan i detta dra åt helvete vad mig anbelangar.
2022-07-16

  Jeflea Norma, Diana. VIP
den skrämmande liknelsen om ensamhet och försummelse har tagit nya vändningar
2022-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP