Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julimörkerbagatell 8

 

 

Sommarsolståndet

känns avlägset dagarna

krymper nätterna

allt längre tornseglarna

snart på väg söderöver

 

brinner skogarna

österut pågår ett krig

Trump samlar sina

trupper mobiliserar

vill bli president igen

 

räntorna stiger

inflationen ökar dag

för dag närmar sig

valet fler frågor än svar

kommer vi kunna bo kvar

 

Biden i Saudi

oljan och golfen måste

säkras Trump jublar

Stenson blir mångmiljonär

svårt se ljuset i mörkret

 

när de med lägst lön

betalar högst skatt och de

rikaste nästan

inget alls Sverige har flest

miljardärer i världen

 

samtidigt skärs det

ner alltmer i välfärden

klimatfrågan allt

längre ner på agendan

den som lovar runt håller

 

tunt i slutändan

handlar allt om pengar och

makt den som har flest

och bäst vapen vinner krig

natthimlen allt mörkare




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-07-21 23:30



Bookmark and Share


    Music mind VIP
Det är många oroligheter här i världen. Vad man som så liten på jorden kan göra för att påverka vet jag inte riktigt, men många bäckar små blir floder till sist.
2022-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP