Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Roderlös



Alla behöver en klippa
den fasta punkten
en inhägnad hage
då tillvaron känns obegränsad
alltför ostyrig och okammad
risken finns
då allt blir dimmigt diffust
överfalls vi av åkommor som gikt podager
ibland sker en korsbefruktning
med grannens liktornar
till slut är gnällspiken täckt av barnplåster
de där med roliga hundar och katter på
för barnet ska gilla plåster
Vilket de gör hela kartongen tar slut
i ett nafs för inte barnet ska grina
Alla behöver vi olika
då vi funnit vår väg och befriat oss
stillnar vi i hagen
och börjar beta gräs
under molnet, strå efter strå

Godmorgon förresten
beundrar alla som disciplinerat skriver
sommarpoesi

en annan är vildvuxen





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2022-07-22 06:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP