Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julibagatell 12

Det är tyst som i

graven mörkret lägger sig

tungt över staden

nattfjärilarna  rör sig

långsamt hemåt i natten

 

gatljusen darrar

skuggorna har tagit sin

tillflykt i vrår och

prång tar någon ett sista

andetag en svanesång

 

snubblande nära

men ändå så långt borta

lika osedd i

livet som när hon dör en

svart ängel som skyr ljuset

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-27 18:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den som ändå ägde ett hus, i det kunde nog göras bus, i ett sådant kunde skapas, i ett kök kunde vatten lapas, i ett växthus stort som synden, kunde fjäriln synts i rymden, där kunde ett konstgjort ljus lysa, ett sådant hus kunde främlingar hysa...
2022-07-28

  överlevaren VIP
Vackert ordat!
2022-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP