Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Raspberry alarmclocks? Med dumheten som inspiration kan vem som helst bli diktator eller starta krig och bli en översittare i kubik och kvadrat. Människor är litet för lika varandra för att kunna skilja dem åt bara genom kön och status.


Som tvålen sjunker i badvattnet (II)





Fyra människor i svart burka rånade en bank
i New York, säger vi, och de gick inte att gripa,
trots att det fanns övervakningskameror.

Det gick inte ens att säga om de var kvinnor,
män eller både och. Det är förstås lättare att
begå brott om maskeringen är en absolut
maskering.

Det finns städer här i världen där det krävs att
människan är naken eller näst intill nudist, för
att alls godkännas som medlem av 'församlingen'.

Det vill säga de andra boenden. Men så finns
det vårt samhälle, som kräver en viss måttlig
klädkod. Så finns det samhällen, länder som

kräver en 'överdriven' klädkod. De skulle kanske
helst vilja leva på Grönland eller kring Alaska.
I en trakt och miljö som ständigt krävde varm
klädsel.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-08-03 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP