Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


tidigt hörde jag rösten

det var koltrasthonan
hennes lockrop efter ungarna
hon har inte glömt dem
vad som bakom skalet sig döljer
fågelungen som sover
drömmens gardin briser
då var tiden fylld av grönska
det var livets början
fråntagen möjligheterna
av grannens predator
ensam 5 ungar försörja
det är svårt för lilla mor
då ungarna ska matas
och fostras klara sig själv
av båda två
Bilderna det enda
som lever kvar


anm.
fågelungar lever farligt
många hackas ihjäl av skator
och andra rovfåglar
den vuxna koltrasten dödas oftast av katter.
allt på jorden ett kretslopp
försvinner en art påverkas andra.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-08-09 21:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
friskhetstecken är minnesbanken
reflektion öppna ögon
2022-08-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP