Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som kostbara pärlor


faller dagarna i våra händer
fyll dina händer med dropparna
stjärnbältet virad kring vår kropp
varje cell genomsyrad vår andes ljus
inget går den förstöra
oavsett andras viljas kompost
vi lär oss varje dag då vi lärt oss mycket
rinner floden förbi och röster vandrar
genom själen
alla de med mörker ensamhet
grymhet lika fasansfull
diktatorn Putin utsätter Ukrainas folk
läste och lärde under vandringen
fann mycket var inte gott
de goda som gick under
försöker radera det mest fasansfulla
för inte fördärva mina dagar
regnet sköljer över de drabbade
många gravar rösterna där tystnade
sorg över de fallna hjältarna
tusen röster tillsammans då vaknar
rovdjuret, människan till liv

vem känner sin styrka bättre
än den som fallit
och rest sig






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2022-08-17 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP