Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
godmorgon klokuggla<3


Vaknade med rök i håret


tidsbristen får mig beskära trädet
de grenar jag inte behöver
bildväven strykes
tills ordnat för dame Edna det hon behöver
förmiddagens bad måste inställas
behöver sova före mötet vid 11.00
sömnen flyktat sin kos
passageraren stiger på nästa avgång
måste även ha tid för garden före malpåsen

frågar mig om alla är blinda för vad händer
med samhällets viktiga funktioner
människor måste boka plats för sina barn
i god tid och även för sina äldre dar
Jag har även varit blind tills Lejonet igår
väckte mig
hon som engagerad godman har sett
många hemska resultat vad
det blev av Ädelreformen
landstinget överförde ansvaret till kommunerna
läkarna protesterade - de fick sämre villkor
därför dålig uppföljning och service
till äldreboende
de som hamnar mellan stolarna
de svaga - äldre och sjuka
otaliga vårdplatser indragna
varje människa kostade 900.000
med reformen idag 300.000
och undermålig personal ytterligare besparingar
det talar ingen om inför valet
som alltid pappersord och löften
för att värva röster

det är människorna som betalar
med sina liv
det är så man kräks








Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2022-08-29 02:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP