Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God man


Vem kan vara god man eller förvaltare? I lagen (föräldrabalken) står att den person som utses som god man eller förvaltare ska vara "rättrådig, erfaren och i övrigt lämplig". Du måste också vara insatt i hur samhället fungerar och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

då blev tillfrågad om vara god man slog upp vad det innebär. Min vän lejonet är det, hon påstår du gör mer än en god man. Efter alla traumatiska chocker över hur samhället fungerar i verkligheten känner mig enbart betryckt över hur vi behandlar varandra. Människor faller mellan stolarna eftersom ingen försöker i grunden förstå andra. Vilket värde har en människa mellan födelse och död, eller poetiskt mellan vägg och karm? Värdet avtar med åren till sist är människan förminskad till värdelös.
Dessvärre graderas kroppen efter det yttre skalet, olika defekter som arvet kan medföra bla bla bla

Och funnit fordom vänner kan utgöra en fara, varför fullmakt måste utfärdas för skydda den som sträcker ut en hand, så inte räkningen kommer i framtiden.
Biter oförståndet handen som ger mat, då är det något fel.

Vårdande insatser överlåtes på behörig personal. Efter flitigt engagerad i utrensning fått en del stryk. Förvånad fann vänstra långfingret svullet
med kraftig blånad. Insåg den skyldige var Dramaten fylld
med tunga böcker kanhända en hämnd inför ödet hamna på tippen.
Fick en käftsmäll då tyngden lyfta in i bakluckan.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2022-09-03 07:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP