Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själv tror jag på tomten och bara jag står på en tomt och ropar, exempelvis 'Maten är klar, kom in och ät', så hör även uteliggarna det och så kommer de som en hel svärm i tron att de kan äta en enkel själ 'ur huset'.


Litet småprat vid sidan om






Sara och Henrik har läst en gammal serietidning och
där står det här och där 'gammalt djungelordspråk'.
Frågan är hur gammalt och om de bara har ett språk i
djungeln, eller om det finns en bok som kan översätta
till och med 'obegripliska'.

I alla fall så hävdar Henrik att 'man måste som gå till
djungelns rand och ropa'. Medan Sara vill mena på
att dels vet nog inte den som skall ropa, var den i så
fall börjar. Den där randen alltså. Hon vill istället ha
sagt att det nog int spelar

så stor roll var en människa står och ropar. Det hörs
nog av någon ändå. Din granne exempelvis kan ju
höra och undra över vem som står och gapar och
gormar 'vid snart sagt vilken tid som helst' på dygnet.
I någon tidning 'för länge sedan',

har Sara för sig att även om någon stod och gastade
det där hemliga ordet i en by någonstans i Guatemala,
så skulle någon kunna förstå att det handlar om någon
som förläst sig på just serietidningar. Så gör inte något
i 'för stor grad', någonsin.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-05 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP