Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kvinna har sagt i offentligheten att 'kvinnor njuter mera'. Än vem då och hur kan hon göra sig till representant för alla kvinnor? Irländaren, skotten, walesaren känner sig nog just hemma där den bor. Representerar den mer än sitt eget folk?


När det kommer till en sak... (pirrigt)





...kan en fås att undra över händelsen och säkert även själva som upplevelsen. Någon har beskrivit det som att ett lillfinger förs in i ett öra och där kliar samt letar vax. Undrat över om det är skönast för fingret att få en bit tränga in i örat. Eller örat, som det kliar i, kanske har det mera skönt ändå. Båda sitter de på någons kropp och det är väl den kroppen som vill att fingret förs in i örat för att det kliar där? När en människa för in sitt finger i någon annans näsa, vem är det mest upphetsande och roligt för då? Det är kanske inte lika roligt att peta sin egen. En annan sak som Mårten undrar så över, hur kommer det sig alls att någon för upp fingret i någon annans näsa. Letar någon efter en skatt? Kan det vara kvarskatten? Mårten själv har velat prova saken på ett fik eller en restaurang, bara att det mera är en tanke och en känsla. Hittills har han låtit någons finger tränga in i hans näsa och han undrat över varför det händer. Vad det gör för den vilken kanske bara provar om han låter det ske. Han brukar själv verkligen känna in när något händer. Om och hur han påverkas av upplevelsen. Han inte bara är med och något eller låter det ske, han tar verkligen in skeende och gör sitt bästa för att känna hur det känns. Som för att bevara det i minnet och kunna som uppleva det igen. Åter och åter och inte bara just i stunden. Åter och åter försöker han minnas hur det kändes när någons finger helt oväntat och som omotiverat överraskat honom. Kanske undrar han ibland över om det är samma som att verkligen få kontakt med en annan människa och uppleva någon sorts samhörighet just i stunden, där och då händer plötsligt det högst oväntade. Någon får lust att göra, griper sig som an sin uppgift med 'Hull och hår', oavsett hur den andra än sedan upplever det.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-09 08:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Hulda har velat mena på att om någon råkat peta henne i ögat med en gaffel, hon nog tänker sig att göra den 'samma sorts tjänst', som en vän detta. Annorlunda kommer det nog att vara om petandet sker med besked ligt velande.
2022-10-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP