Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Pareidoli

I världarna
vid sidan om

Dansar andar
kring

När du tycker dej
se ansikten
I nästan ingenting

I kaffesumpen
eller i någonting
du själv spillt ut

Eller mot en vägg
Där någon plötsligt
synes titta ut

Allt det där du ser
i tingens yta
som vagt står ut
som en kontrast
Är väl bara ett utslag
av din egna fantasi

Men har ändå döpts
och namngivits
Med termen pareidoli





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-13 08:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
SPÖKSPRÅKARE*

Så lagom härligt för dem som blir lurade på pengar av "medierna".
2022-09-13

    Lena Staaf VIP
Ett vackert och spännande ord, likväl! Och att fantasin tar sig friheter är väl bara härligt.
2022-09-13

  Larz Gustafsson VIP
Alla dessa "spöken", som förslagna "spöspråkare" och medier profiterar på, är ingenting annat än demoner från Satan.

2022-09-13

  Kungskobran VIP
Intressant ”inbillningssjuka” pareidoli ,om det går överstyr så kan det glida över till paranoia.



2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP