Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hattlösheten minskar så här års. P. T. kanske redan finns. Annars har jag just funnit på det. Jag kom på en förkortning, hittade på vad det kunde få stå för och utgick från det sedan.


En framgångssaga?





Två människor träffas i ett fik.
Var och en av dem sitter vid varsitt bord och har framför sig var sin kopp hett.
Den ene sitter djupt försjunken i tankar medan den andra sneglar på sin medtävlare i livet.
Vem skall bli först av dem att prova på om drycken blivit 'drickbar'?
Kurt reser sig med en sådan där högst maklig fart som är så vanlig just på konditorier.
Han tar några prövande steg åt ett annat bord till och knäpper med ena handens fingrar i luften.
Tankebubblan den andre befinner sig i spricker med ett ljudlöst 'pling'. (Du får helt enkelt föreställa dig scenen)
Mannen som nyss befann sig i en levnadens fantasi, ser sig omkring och får vid sin sida se en annan människa, klädd en smula olika och även han hattlös.
Plötsligt börjar främlingen tala.
Det kunde mycket väl ha låtit så här.
Främlingen till syn möjligt nya vän.
- Känner ni till fenonomenet P. T. ?
En möjligt ny vän till en i alla fall nyss, främling.
- P. T. ?
Kurt.
- Mmm, P. T.
Enskild medborgare.
- Kan inte säga att jag hört det förut. Vad står det för?
Kurt.
- Kunde knappt ha sagt det bättre själv.
Enskild medborgare.
- Vet ni vad det står för?
Kurt.
- Kanske eller kanske inte.
Enskild medborgare.
- Men så säg det då människa, gå int bara likt en katt kring...
Kurt.
- ...het på gröten, gosse?
Enskild medborgare.
- Irriterande människa!
Kurt.
- Nej, så uttalas det inte. Utan som Perfekt Trams.
Enskild medborgare.
- Vad pratar ni om, människa?
Kurt.
- Perfekt Trams. P. T.
Enskild medborgare.
- Ni pratar då som ni har förstånd till.
Kurt.
- Jovisst gör jag det. Hur gör ni?
Enskild medborgare tänker sig för en stund men hittar inga bra svar.

En god stund förflyter, fåglar hörs snattra, en hund hörs skälla utom synhåll och hösten var 'i full gång'. Detta skall ha utspelat sig för ungefär 27 år sedan, någonstans i Upplands Väsby, enligt högst obekräftad källa.






Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2022-09-24 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP