Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyvaken gryning

 

 

 

ängen vaknar i morgonens ljus

 

daggens väta letar sig smygande bort

 

 

en symfoni av skogsduvor i flykt

 

följer sin trad över himlen, så

 

vackert rodnande i gryningsskimmer

 

 

scenariot är endast mitt för stunden

 

under väntan om en ny sommardag

 

 

en rökpelare för med sig sin arom

 

fyller min nyvakenhet med doften

 

 

doften av dagens första bryggda kaffetår

 

från koppen i min ännu sömniga hand

 

 

ängens dagg för med sig nattens kyla

 

in i skogens ännu morgontrötta vrår

 

 

skogsduvorna letar sig åter tillbaks

 

till sin plats i gryningens rodnad

 

 

omärkt låter jag mig fyllas av dofter

 

från nybryggt kaffe och nyvaken dag

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Liten Karin
Läst 247 gånger
Publicerad 2006-08-07 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liten Karin